Bemutatkozás

Bemutatkozás

This image has an empty alt attribute; its file name is 2020.-március-2-1024x681.jpg

Üdvözöllek!

Andorfiné Márti vagyok. Gerinctréner, mozgás- és masszázs terapeuta

Erre az útra akkor léptem, amikor huszonéves sportoktatóként saját magamon kezdtem tapasztalni, hogy bizony fáj a derekam, fáj a nyakam. Hiába edzettem heti 3-4 alkalommal, a derékfájás elkezdett jelen lenni az életemben.

Ekkor úgy döntöttem, hogy elvégzek egy preventív gerinctréner képzést, amely nagyon jó döntés volt. Azóta már csak és kizárólag gerinctornát tartok. A gerinctorna által megerősödtek azok a mély gerinctartó izmok, melyek biztosítják a megfelelő tartást. Rájöttem arra, hogy minden fajta sport tevékenységnek alapja a gerinctorna, mert ha a mély izmok nem erősek és nem fogják a gerincet, akkor bármilyen sport tevékenység végzése közben olyan terhelés éri a gerincet, mely később fájdalmat eredményez. 

A gerinctorna egyik nagyon fontos eleme a stretching. Az izmok megnyújtása, visszanyújtása eredeti fiziológiás hosszukra. Sport tevékenység, munka végzés, stresszhelyzet közben az izmok megfeszülnek és rövidülnek. Ezt a megrövidült helyzetet ki kell oldani nyújtással, hogy tartós fennállása ne okozzon izom egyenlőtlenségeket (muscularis disballance). 

A csoportos stretching óráimból szerettem volna egyéni stretching terápiát alkotni, ezért elvégeztem a Thai tradicionális masszázst, Integrált Manuális Terápiát, SMR henger terápiát, Triggerpont terápiát, Relax- svédmasszázs terápiát, melyek mind azt szolgálják, hogy az izmok visszanyerjék rugalmasságukat, ellazuljanak, megpihenjenek.  

Sok éves felnőtt gerinc terápiás tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy a gerinc degenerációs elváltozásait gyermekkorban kell és érdemes elkezdeni, akkor, amikor még nem zárulnak le a csontosodási folyamatok és a testben sejt felépítő folyamatok zajlanak.

Ezért hivatástudatom a gyermekek felé irányított és elvégeztem egy Tartásjavító korrekciós masszázs tanfolyamot, mely kifejezetten 7-16 éves gyermekek részére kialakított gerinc korrekciós technikák sorából áll. Gerinc ferdülést (scoliosist), az egyoldalú terhelésből eredő (táskacipelés, helytelen ülés…) tartáshibákat lehet nagyon szépen és eredményesen korrigálni.

Hiszem, hogy az ezekben a korai években történő gerinc korrekció és helyes mozgásminta kialakítása nagy mértékben csökkenti a felnőttkori gerinc deformációs elváltozásokat és az ezekből eredő fájdalmakat. 

Egészséges gyermekből egészséges felnőtt válik!!

Tanulmányaim itt nem értek véget, természetgyógyász képzésen  a gyógynövények jótékony hatásait tanulmányoztam és bővítettem tudásom, hogy minél többrétű és alapos terápiával tudjam támogatni a hozzám fordulók testi-lelki egyensúlyának megteremtését. 

A meditációs tevékenységem a küldetésem is egyben, melyet a “kritikus tömeg” elvével szeretnék érzékeltetni.

A „kritikus tömeg”  azt jelenti, hogy ha kellő számú ember él át, gondol úgy, vagy teremt valamit, akkor ez egy ponton hirtelen exponenciálisan növekvő hatással lesz az emberiség többi tagjára.

Szeretnék minél több embert megtanítani arra, hogy hogyan tudja elérni belső békéjét, mert minél több embertársam éri el a belső bizalom állapotát, a kritikus tömeg új jövőt fog írni az emberiség számára. 

Várok szeretettel mindenkit.

Baráti üdvözlettel

Andorfiné Márti 

T.: 30-657-9654

Bejelentkezés: T.: 30-657-9654

A Facebook közösségi oldalon megtalálhatsz

itt, Andorfiné Ónodi Márta,

és itt FlórA’rt Manufaktúra.

Szakirányú végzettségeim:

 • Sportoktató, (aerobic, step aerobic oktató)
 • Preventív gerinctréner 
 • Personal trainer 
 • Spinracing tréner 
 • Svéd-relax masszázs 
 • Integrált manuális terápia 
 • Triggerpont masszázs
 • Talpcsakra masszázs
 • Thai masszázs
 • Tartásjavító korrekciós masszázs gyerekeknek
 • Természetgyógyász – fitoterapeuta
 • Meditációs tréner
 • Regressziós tréner
 • Munay-ki mester
 • Reiki gyógyító
Hírlevél feliratkozás