Egyéni stretching óra

 

Stretching óra bemutatása

 

A stretching óráimon a statikus nyújtást alkalmazom.

A statikus nyújtás alkalmával az izom kezdeti és végpontját (eredését és tapadását) távolítjuk egymástól, lassan mozdulva, a mozgáshatárt elérve megtartjuk kb. 10-15 mp-ig.

Hogy hatékonyabb és gördülékenyebb legyen a mozgás, mély levegő vétellel is segítjük az izmot, hogy minél jobban tudjon mobilizálódni. Mély belégzéssel, majd a levegő hosszan elnyújtott kilégzésével indítjuk a mozgást és addig végezzük a nyújtást, amíg a mélyen belélegzett és hosszan kiengedett levegő végére érünk.

Minden gyakorlatot 3-szor ismétlünk, hogy az izomnak legyen lehetősége felkészülni, beleengedni és a maximális mozgáshatárt elérni.

Eközben az egész szervezet, annak minden sejtje átlélegződik, felfrissül, a legmélyebben lévő tüdőhólyagocskák is átszellőznek, így még a bacilusokat is kiszellőztetjük a szervezetből.

A teljes testet átnyújtjuk, lentről felfelé haladva, de ha van olyan terület, mely különösen feszült, akkor azon a területen több gyakorlattal is segítjük az izom feszültségek oldását.

Tudta:

Hogy a szervezet kiválasztása 70%-ban a levegő által történik és csak utána jön az izzadás általi méregtelenítés és csak utána a széklet- és vizeletürítés.

Sokan hajlamosak vagyunk felületesen, apró piciket lélegezni.

Pl.: Munkahelyen, az irodában görnyedünk a gép előtt, ablakot ritkán nyitunk.

A görnyedés által összeszorul a mellkas, nincs elegendő tér egy normális, elegendő mennyiségű levegő vételére.

Elkezdünk felületesen lélegezni, ami csak épp annyira elegendő, hogy szinten tartson bennünket. Ez a kevéske levegő nem sok mindenre elég.

  • Arra nem, hogy lejusson a tüdő legmélyéig és átszellőztesse az egész szervet. (bacilusok megtelepedése)
  • Arra sem, hogy friss oxigénnel lássa el a szerveket, melyek ezáltal alulműködésnek indulnak. (Szív/pangó keringés, máj/méreganyagok nem megfelelő kiválasztása, stb..)
  • Arra sem, hogy az agyba friss oxigén jusson (koncentráció zavar, feszültség, idegesség, memóriazavar, fáradtság, kimerültség fásultság)

Képzeljük el, ahogy egy régen lezárt lakásban kitárjuk az ablakokat. Beárad a friss levegő, a fény és elárasztja a beszürkült, poros szobákat, és kisöpri az áporodott szagot a helyiségekből.

Valami ilyenhez tudnám hasonlítani azt, amikor az ember a sok apró, felületes, kapkodó levegő után elkezd mélyeket lélegezni.

Stretching órán kb. 30-34 gyakorlatot végzünk, melyeket 3-szori ismétléssel, mély be-kilégzéssel hajtunk végre. Ez 90-102 mély levegővételt jelent az egy óra alatt.

 
Időtartam: 55′ perc 
Ár: 4500.-/alkalom
Helyszín: Veresegyház, Pacsirta u. 55.
Óra típus: egyéni óra
 
 
 
 
 

Andorfiné Márta

prev.gerinctréner

meditációs tréner

T.: 30-657-9654

 

Megvásárolható: Stretching torna – teljes test 1 órás videó anyag