Váll terápia

A váll fájdalmát nagyon sokszor a körülötte lévő izmok (mellizom, elülső-hátulsó karizom, lapocka izmok) feszessége, feszültsége okozza.

Ezek a feszültségek a mindennapi élet tevékenységeiből, sportolásból és egyoldalú terhelésből származhatnak.

Igazából minden tevékenység, amely a kar mozgatásával jár, kihat a fent sorolt izmokra, melyek (túl)használat következtében megfeszülnek, rövidülnek és ezáltal elhúzzák a környező területek izmait a fiziológiás helyzetükből. Ebből adódóan számos további diszkomfort érzés, feszültség és fájdalom keletkezik ezen a területen.

A váll terápia során a vállöv területe esik kezelés alá. Egy bemelegítő, izom lazító masszázs után a mellizmokban, lapocka izmaiban és a kar izmaiban található feszültség pontokat deaktiválva az izomból kioldjuk a feszültségeket, majd további lazító fogásokkal visszanyújtjuk az izmokat eredeti fiziológiás hosszukra.

A kezelés menete: a kezelés masszázságyon történik, a felsőtest ruha nélkül szabadon hagyva. Hason és hanyatt fekvésben, kellemes pihentető helyzetben.

A kezelés után a vállak leengednek, a kar izmai ellazulnak, a mellkas és hát szerkezete laza és tágas lesz. Könnyebbé válik a légzés, felszabadult érzés alakul ki ezeken a területeken.

Amennyiben a vállfájdalom az izmok feszültségéből ered, úgy a vállfájdalom is megszűnik.

Kinek ajánlott a váll terápia:

  • ülő munkát végzőknek (irodai munka, sofőr….)
  • nehéz fizikai munkát végzőknek,
  • sportolóknak ( vívók, úszók, testépítők, kosárlabdázók, kézilabdázók…..)
  • fodrászoknak, műkörmösöknek, masszőröknek…..,
  • mindenkinek, mert a mindennapi élet tevékenységei is feszültséget generálnak a vállöv területén

Hányszor ajánlott a kezelés:

Ez egyéntől függ és attól, hogy milyen állapotban, mennyire feszült állapotban kerül kezelésre a vállfájdalom.

Általában 3-5 alkalom után nagyon szépen látszik a fejlődés. Van, hogy egy alkalom is meghozza a várt sikert.

Fontos azonban tudni, hogy egy fájdalom kezelése ott kezdődik (illetve kezdődne), hogy a fájdalmat kiváltó okot kell megszűntetni. Tehát azt a tevékenységet kell befejezni, ami a feszültséget eredményezi. Ez sokszor nem megoldható, hisz nem mindig van lehetőség például otthagyni a munkahelyet, bár érdemes lenne elgondolkodni rajta.

Ezért úgy kell kialakítani az életvitelt, hogy ha marad a rendszeres terhelés, akkor beiktatni a mindennapokba két heti , vagy havi rendszerességgel egy váll terápiát, mely folyamatosan oldja a keletkezett feszültségeket. Így idővel szinten tartható a fizikai test jólléte és kialakul a fájdalommentes élet.

Időtartam: 55’ perc

Ár: 7000.-/alkalom

Helyszín: Veresegyház, Pacsirta u. 55.

Bejelentkezés: 30-657-9654