Csoportos meditációs foglalkozások

Csoportos meditációk

Helyszín: Veresegyház, Pacsirta u. 55. 

Időpont:

2023. február 9. csütörtök 18,30 – 19,30 -ig OM mantra gyakorlás

2023. március 2. csütörtök 18,30 -19,30 -ig OM mantra gyakorlás

2023. március 23. csütörtök 18,30 – 19,30 -ig OM mantra gyakorlás

2023. április 13. csütörtök 18,30 -19,30 -ig OM mantra gyakorlás

2023. május 4. csütörtök 18,30 -19,30 -ig OM mantra gyakorlás

2023. május 25. csütörtök 18,30 -19,30 -ig OM mantra gyakorlás

 

Ár: 1500.-/alkalom 

Témakörök:

OM mantra meditáció:

Az Om mantra egy nagyon erős tisztító hatású mantra. Egyrészt megtisztítja a fizikai testet a rezgése által. Ahogy a hangszálak rezegtetve vannak a mantra által, ezáltal rendkívül intenzíven tisztítja a torok terét, olyannyira, hogy krónikus rekedtséget tüntet el, rendszeres használatával megerősödnek a hangszálak és teljesen megváltozik a hangszín. Erősebb és  és határozottabb lesz a hangzás.  

A hangszálak rezegtetése az egész test rezgésére hatással van. Mint egy testedzés, csak energia szinten. Ahogy rezeg a hangszál, úgy elkezd rezegni az egész test, beindul a prána és az energiapályákon végighaladva, feltölti a csakrákat, majd ez egész energiarendszert.

Az Om mantra tisztító hatása által képes az elmében, a lenyomatok tárházában is rendet rakni. Rendszeres használatával kitisztítja azokat az elme folyamatokat, melyekre már nincs szükség jelen tudatossági szinten. A lenyomatok tárházában (Chitta) az egész eddigi életünk és összes életeink lenyomata megtalálható. Ebből tisztít az OM mantra, így elmondható, hogy oldja a hetedíziglenséget is. 

Az Om mantra hatása fenomenális élménnyel jár. Minden meditáció kitisztít valamit az emberből, minden meditációs gyakorlás egy lépcsőfok a lélek teljes megtisztulása felé. 

Kétféleképpen érezhető a hatása. Vagy úgy, hogy feljön egy régi trauma, vagy történés emléke, ilyenkor tudatosítani kell, hogy ez az elmefolyamat szeretne kitisztulni. Picit el kell merülni ebben a feljött emlékben, lehet sírni is rajta, ( a könny a tisztulás fizikai megnyilvánulása) majd mindenképp úgy kell befejezni az elmélkedést, hogy hálát adva, megköszönve, elengedni tudatosan ezt az emléket, átadni Istennek, vagy a Forrás fényének, ki hogy nevezi.

A másik módja a tisztulásnak, amikor nem jön fel egy konkrét emlék, csak azt vesszük észre, hogy a mindennapi életünkben valami könnyebb lett. Valakivel megoldódik a kapcsolatunk, valamilyen helyzet már nem hoz ki a sodrunkból, tehát mindenképp valami pozitív változás áll be. 

Érdemes sokat recitálni az Om mantrát, mert rendkívül áldásos hatása nagyon gyorsan megjelenik az életünkben. Semmin nem kell gondolkodni, csak recitálni az OM mantrát. 

 

Energiaáramoltatásos meditáció:

A meditáció során a figyelem irányítása által történik az energia áramoltatása a testben és a testet övező térben. Ahol a figyelem, ott az enrgia

Csend meditáció:

Ez a fajta meditáció elvisz a légzések közötti üres térbe, a csend állapotába. A legmélyebb csend birodalmában a legtisztábban lehet hallani.  

Légzésirányításos meditáció:

A meditációban a légzést irányítjuk a testben és a testet övező térben

Gyógyító kezek meditáció:

Ebben a csodás meditációban felébresztjük testünk gyógyító energiáit, melyeket a tenyerekbe koncentrálva kiáramoltatjuk és egy fájdalmas testrészünkre helyezve meggyógyítjuk saját magunk. 

Gayatri mantra meditáció:

A Gayatri mantra maga Savitri istennő. Amikor a Gayatri mantrát recitáljuk, magát az istennőt idézzük meg. Nagyon erős tisztító mantra és kívánságteljesítő mantra. Erre szokták mondani, hogy „jól gondold meg mit kívánsz, mert valóra válik”.  

Jóga nidra:

Ebben a gyönyörű meditációban lemerülünk szívünk legbelsőbb szentélyébe és ott időzve, feltárhatjuk azon részeinket, melyeket eddig kizártunk ebből a csodás, szeretettel teli helyről.  

Theta-relax: 

A théta tudatállapot a teremtés és gyógyítás tudatállapota. Elérve és megnyílva erre a tudatállapotra, tudat magokat ültetünk el.

Csakra tisztító-töltő meditáció:

A hét fő csakra tisztítása és energiával való feltöltése

 

Bükkszentkereszt 2021.

Abban a csodálatos megtisztelő élményben volt részem, hogy a Bükkszentkereszten megtartott természetgyógyász életmódtáborban, 3 egymást követő reggelen meditációt tarthattam a Gyógyító köveknél. 

Meditációs pályafutásom csúcsa volt ez az élmény. Mindhárom napon együtt zengettük az OM mantrát, melynek élménye leírhatatlan. Az együtt rezegtetett energiák és a hely gyógyító energiájának ölelésében hatalmas változások indultak el egyéni szinteken.

Saját megtapasztalásom és társaim tapasztalataira alapozva és hagyatkozva szeretném folytatni a csoportos meditációs foglalkozásokat, hogy minél több ember tudja megtapasztalni a közösen végzett meditáció transzformációs hatását. 

Andorfiné Márta

prev.gerinctréner

meditációs tréner

T.: 30-657-9654