Elmeerő és a meditáció

Elmeerő és a meditáció

Sokat lehet hallani, olvasni mostanában az elme teremtő erejéről. Ha kigondolsz valamit, amit el szeretnél érni és sokat gondolsz rá és elképzeled a végeredményt, akkor az be is következik.  Ez így igaz.

A teremtési folyamat időtartamának csökkenését és a végeredmény pozitív kimenetelét az elme erejének növelésével tudod szabályozni.

Mit is jelent ez?

Az elme erejét – ugyanúgy, mint a sportban az izmok erejét – edzéssel tudod erősíteni, fejleszteni. Ha az ember szeretné, hogy az izmai erősek legyenek, akkor olyan test gyakorlatokat végez, amelyek erősíteni fogják az izmait.

Az elme erejét a meditációval lehet megerősíteni. Minél többet meditálsz, annál erősebb lesz az elme és annak folyamatai.

Meditációval

  • nő a koncentrációs képesség, az hogy tudj fokuszálni a célodra,
  • nő az akaraterő, az elszántság, ami átsegít a cél felé vezető út nehézségein,
  • nő az energia az elme mezőben, így sokkal távolabbra és intenzívebben képes hatni a környezetre és a célnak megfelelően alakítani a helyzeteket,
  • nő a problémamegoldó képesség, mert a meditáció a jelenben tart és a jelen kérdéseire keresi a választ a jelenben, nem kalandozik sem a múltba, sem a jövőbe. Ezzel a képességgel le tudjuk győzni az összes elénk kerülő akadályt a cél felé vezető úton.

Nem véletlenül félnek Indiában még ma is a jógiktól. Nagy tiszteletben tartják őket, vigyázva nehogy megsértsenek egyet is, mert ha egy jógi megátkoz valakit, az biztos, hogy rosszul jár. A napi rendszeres meditáció által hatalmas elme erővel rendelkeznek.

Írta: Andorfiné Márta/prev.gerinctréner, meditációs tréner

MEDITÁCIÓS ÓRÁK AZ ONLINE TÉRBEN – MEDITÁLJ AZ OTTHONOD KÉNYELMÉBEN!!

T.: 30-657-9654

 

 

Kép: Pinterest