Egy kis segítség a porckorongsérves mindennapokhoz 2.

Egy kis segítség a porckorongsérves mindennapokhoz

2.rész

Porckorongsérvvel a tv előtt

A kanapé és a fotel puha felülete nagyon kellemes egy fárasztó nap után. Jól esik beleülni, majd a testet ellazítva végignézni akár egy filmet, vagy olvasni valami érdekes könyvet.

A gond az, hogy a fotelek ülőfelülete általában hosszabb, mint a combunk és a puha felület miatt belegörnyedünk az ülésbe.

Ez a tartás a porckorongok gerinccsatornába való kiboltosulását eredményezi. Egy már meglévő sérvet nagyon kellemetlenül provokál ez a testhelyzet, de a még nem sérves gerincet is negatív irányba tol el.

Amit tehetsz:

Gondoskodj róla, hogy a gerinced ágyéki szakasza (deréktáj) meg legyen támasztva, hogy ez a szakasz ne tudjon besüppedni a fotelba, ezáltal a gerinc görbülete ne változzon rossz irányba. Tegyél egy henger párnát a derekad mögé, ami megtámasztja a gerinced. Ha nincs mód henger párnára, akkor jó megoldás egy vagy két törölköző henger formára összetekerve.

 

Remélem tudtam segíteni. Fájdalommentes mindennapokat kívánok mindenkinek.

A következő alkalommal az autóban utazáshoz adok hasznos tanácsot.

És még egy javaslat. Ha érzed, hogy fáj a hátad, derekad, nyakad térded, akkor ne habozz, gyere el gerincgimnasztikára, mert a nem dolgoztatott izom sorvadásnak indul és elveszíti tartó, támasztó szerepét, mely kihat a test általános egészségügyi egyensúlyára is.

Várlak sok szeretettel egy jó alapos gerincgimnasztikára.

 

Andorfiné Márta

prev.gerinctréner, meditációs tréner

T.: 30-657-9654

Gerincgimnasztika ONLINE – TORNÁZZ AZ OTTHONOD KÉNYELMÉBEN

 

Kép: Pinterest