Egy kis segítség a porckorongsérves mindennapokhoz 3.

Egy kis segítség a porckorongsérves mindennapokhoz

  1. rész

Porckorong sérvvel az autóban és repülőn

Az autó kagyló ülése elsőre nagyon kényelmes, de hosszabb utakon ez az ülés típus nagyon kedvezőtlen a gerinc számára.

Az ágyéki gerinc szakasz elveszíti lordotikus görbületét, kiegyenesedik, sőt ellenkező irányba görbül, ezáltal a porckorongokat a gerinc csatornába tolja.

Egy hosszú autózás alkalmával, amikor 2,3,4 órát töltünk a vezető ülésben ebben a nem éppen porckorong barát testhelyzetben, bizony az autóból kilépve nem is csodálkozhatunk, hogy megfájdul a derekunk, hátunk.

Ugyanez a helyzet egy hosszabb repülő úttal. A gerinc szintén belesüpped a székbe, ezáltal megváltoztatva a porckorongok helyzetét a gerinc csatorna irányába. És bizony nem túl szerencsés a nyaralást mindjárt azzal kezdeni, hogy nem tudunk felállni az ülésből.

Amit tehetsz:

Tegyél deréktámaszt az autó ülésbe, így meg tudod támasztani az ágyéki gerinced. Megtámasztott állapotban a csigolyák a helyükön maradnak és nem tudnak a porckorongok sem a gerinc csatornába vándorolni. Nincs vándorlás, nincs fájdalom.

Ha nincs mód deréktámaszt beszerezni, akkor megfelelő egy törölköző is, melyet henger formára, vagy egy nagyobb téglalap formára hajtasz és a derekad mögé helyezed.

A repülőgépre érdemes egy plusz pulóvert vinned, akár magadra felvéve, melyet a gépen leveszel és a derekad mögé helyezed, így elkerülve a derékfájós nyaralást.

 

Remélem tudtam segíteni.

Fájdalommentes mindennapokat kívánok minden kedves olvasónak.

És ne feledd!! Gyere tornázni, mert az erős, stabil izomrendszer a legjobb módja a gerincproblémák elkerülésének.

 

Írta:

Andorfiné Márta/prev.gerinctréner

Gerincgimnasztika

 

ONLINE GERINCGIMNASZTIKA – TORNÁZZ AZ OTTHONOD KÉNYELMÉBEN!

 

 

Kép: Pinterest