Szemtréning videó + meditációs hanganyag

Szemtréning wellness csomag:

  • 40′ perces szemtréning,
  • 15′ perces meditáció

Ár: 3000.- forint

A szemtréning tornát azért készítettem, mert saját magamon és a környezetemben élő embertársaim életében tapasztalom, hogy a mindennapi életvitel nagyon igénybe veszi a szemet. Az internetes világ az okos telefonok képernyőin át rendkívül káros hatással van szemünk világára.

Az 5 érzékszervünk közül a szem által érzékelt és felfogott inger a legnagyobb. A szem az első inger felvevő szervünk. Egészsége és épsége a legfontosabb mind közül, melyre egy életen át szükségünk van.

A mai világban – pozitív módon – egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a megelőzésre. A sport és különböző wellness tevékenységek egyre fontosabbá válnak az emberek életében.

Szeretném felhívni az emberek figyelmét arra, hogy van egy olyan páros szervünk, melynek meglétét természetesnek vesszük és szinte fel sem fogjuk, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy láthatjuk a természetet és a természet megannyi megnyilvánulását, láthatjuk szeretteinket, láthatjuk a színek ezer és ezer árnyalatát. Erről a csodáról egy vak ember tudna beszélni igazán.

Szeretném elmondani, hogy sportoktatóként a test minden izmát megdolgoztatom, nincs ez másként a szemek körüli izmokkal sem.

A szem körül hat szemizom található, ebből négy egyenes és kettő ferde lefutású izom. Ezek segítik, hogy a szemgolyó megfelelően tudjon mozogni a szemüregben. A bennük található hajszálerek pedig a szem anyagcseréjét, tápanyaggal való ellátását segítik. Ugyanúgy működik, mint bármelyik izom a testben. Ezért mozgatni (mobilizálni), erősíteni és ellazítani szükséges ahhoz, hogy fitten tartsuk a szemeket.

Az általam készített szemtréning gyakorlatsorban bemelegítjük a nyak izmait, mély levegővételekkel fokozzuk a keringést a nyakon keresztül feljuttatjuk a fej területére. Ezután egy 4 gyakorlatból álló akupresszúrás gyakorlatsorral a szem körül lévő idegrendszert stimuláljuk. Ezután következik a szemtorna sor és utána egy ön fej- és arc masszázzsal ellazítjuk a megdolgoztatott izmokat és az egész fej területét.

A tornához tartozik még egy légzésáramoltatásos meditáció, melyben a légzést és a figyelmet a szemekhez irányítjuk és levegővel mossuk át a szemeket.

Ajánlom ezt a tornát mindenkinek heti egyszer végig csinálni, de azoknak különösen, akik sok időt töltenek számítógép előtt, vagy olyan munkájuk van ahol a szem különösen meg van terhelve. Neon fény, apró betűk olvasása írása…….

A torna különösen jó szemrángás, fáradt szem, száraz szem jelenségekre.

Szerzői jogvédelem

Szeretném ha tudnád, hogy az általam készített meditációs hanganyagok, videó felvételek a saját tulajdonom és szerzői jogvédelem alatt állnak.

Andorfiné Ónodi Márta

Test – Elme – Tréning

www.testelmetrening.hu

T.: 30-657-9654 o.marta777@gmail.com