Test tudatosítása gyakorlatok

Test tudatosítása, idegrendszer újratanítása

Az utolsó gerincgimnasztika órákon bemutattam két gyakorlatot, melyet kértem, hogy a téli pihenés alatt 2 naponta végezzetek el, hogy tovább folytatódjon és ne szakadjon meg a test tudatosítása és az idegrendszer újratanítása.

Az alábbiakban leírom ezt a két gyakorlatot.

1.gyakorlat: Hasizom bekapcsolása

  • álló helyzetben egy szokásos mozgás közben (pl.: mosogatás, közértben sorban állás, várakozás) húzd be a hasad (a köldöködet közelítsd a gerinced felé) és lélegezz egyenletesen tüdő légzéssel 5-6 levegővételen át. – Fontos!!! Ne a válladat emeld fel a has behúzással, hanem inkább törekedj arra, hogy a felsőtested mozdulatlan maradjon és inkább a medencédet billentsd. – Majd lazítsd el a hasfalad. Pár légzés után újra húzd be a hasad és így lélegezz 5-6 levegővételen át. Majd kis pihenő után harmadszor is ismételd el.
  • ülő helyzetben szintén háromszor ismételd el. Ülj le a székre és húzd be a hasad. Lélegezz 5-6 levegő vételen át, ügyelj arra, hogy a vállaid ne emelkedjenek fel. Majd engedd el a hasfalad feszítését és pihenj egy pár levegővételen át. Ismételd el háromszor megint a gyakorlatot.
  • fekvő helyzetben szintén ismételd el háromszor a gyakorlatot. Behúzod a hasad, a felsőtested ne mozduljon és lélegezz 5-6-szor egyenletesen tüdő légzéssel. 3-szor.
  1. gyakorlat: Vállak leengedése

Ha lehet, akkor tükör előtt végezd a gyakorlatot. Állj egyenesen, has behúzva,  az ujjaid a combod oldalsó részét érintsék meg. Majd csinálj egy hátrakörzést a vállaiddal és engedd le a vállaidat, hogy az ujjaid most lejjebb legyenek, mint a kiinduló állapotban. Fontos!!! A hasad legyen behúzva, mert ha nincs, akkor a gerinced fog összemenni és nem a vállad leengedni. Majd engedd vissza kiinduló helyzetbe a vállakat. Ismételd meg 3-szor a gyakorlatot. Érezd a hasizmodat és érezd, hogy a vállak távolodnak a fejedtől és valóban lejjebb engednek.

Gyakorold ezt a két gyakorlatot és légy tudatos közben. Figyeld a tested, figyeld milyen érzetek tapasztalhatók a testedben.

Írta: Andorfiné Márta

prev.gerinctréner, meditációs tréner

T.: 30-657-9654

 

GERINCGIMNASZTIKA ÓRÁK AZ ONLINE TÉRBEN – TORNÁZZ AZ OTTHONOD KÉNYELMÉBEN!

 
 
ÚJÍTSD MEG A GERINCED, ÚJÍTSD MEG AZ ÉLETED!!!