Tartásjavító korrekciós terápia 7-17 éves gyermekeknek

Tartásjavító korrekciós terápia

Scoliosis gerincferdülés és a tartáshibák hatékony kiegészítő kezelése

Milyen degeneratív gerinc elváltozásokon tud kiemelkedő eredménnyel segíteni?

  • háti scoliosis, ágyéki scoliosis, kompenzált scoliozis, háti-ágyéki scoliosis
  • tartáshibák: kyphotikus (domború) hát, kypholordotikus (fokozott háti és ágyéki görbület) hát, nyerges hát, lapos hát

Miből áll a kezelés?

  • Az első alkalommal állapotfelméréssel kezdődik a kezelés. A gyermek hátának megtekintéses, tapintásos és mozgásos vizsgálata alapján megállapítható a gyermek fizikai állapota és ez alapján egy kezelési terv felállítása.

Fontos információ, hogy a tartásjavító korrekciós terápia kiegészítő kezelés a gyermek gyógytorna kezelése mellett. A kettő együtt nagyon nagy hatékonysággal segíti a gyermek gerincének helyreállítását, úgy kombinálva, hogy a tartásjavító korrekciós kezelés mindig előzze meg a gyógytornát, mert az átgyúrt és fellazított izmokkal sokkal hatékonyabb gyógytorna érhető el.  

  • A kezelés során a páciens alsó ruházatban, masszázságyon fekszik hason fekvésben, majd hanyatt fekvésben és oldalt fekvésben. Az előkészítő részben különböző izom lazító masszázs fogások segítik az izmot bemelegedni, felpuhulni, hogy a masszázskorrekciós fogásokhoz kellően felkészült állapotban legyenek. A masszázskorrekciós technikák a scoliosisban érintett izmok korrekcióját és stabilizálását foglalják magukban. Ezt intenzívebb és mélyebb technikák alkalmazásával lehet elérni, melyek célja a rövidült izmok nyújtása és a megnyúlt izmok tonizálása. A kezelés során légzéses gyakorlatok is segítik a gerinc korrekciós mobilizálását.

Kinek ajánlott a kezelés?

  • Elsősorban gyermekeknek 7-17 éves kor között. Ebben az időszakban viszonylag könnyen alakítható a gyermek mozgatórendszere, hiszen a csontosodási folyamatok még nem zárultak le és a testben főként sejtépítő folyamatok zajlanak. Azt is fontos kiemelni, hogy a gyermekeknek ezekben az éveikben a növekedési szakaszokban bizony könnyen eldeformálódhat a gerincük, mert a csontrendszer hirtelen megnövekedését az izomrendszer nem tudja olyan gyorsan követni és ez a csontozat deformálódásához vezethet. Fontos figyelni a gyermekek fejlődését, főleg azon gyermekekét, akik nem mozognak eleget. A korai szakaszban felismert elváltozásokat könnyen lehet korrigálni.
  • Másodsorban felnőtteknek is segít a tartásjavító korrekciós terápia. Azonban figyelembe kell venni, hogy a felnőttek csontosodási folyamatai már lezárultak, a szervezetben már sejt leépítő folyamatok zajlanak, ami abban nyilvánulhat meg, hogy több kezelésre van szükség, mint a gyermekeknél, bár nincs egyforma szervezet és egyforma terápia sem, lehetséges a gyors siker felnőtteknél is.

Hány kezelés ajánlott?

Ez nagy mértékben függ a gyermek szervezetétől, hogy mennyire fogadja el a teste a kezelést, milyen mértékben építi be a szervezetbe, mennyire rugalmas a szövetek- kötőszövetek állapota.

Általánosságban a teljes kezelési eljárás 10-15 kezelésből áll, mely a kezdeti szakaszban heti 2 alkalommal szükséges és ahogy halad a kezelés le lehet ritkítani heti 1 kezelésre. A teljes kezelési eljárást évente 2-4-szer érdemes ismételni, ami szintén a gyermek felépülési ütemétől függ.

A köztes időben tartásjavító masszázs, svéd masszázs vagy torna alkalmazása segítheti az egészséges izomtónus megmaradását.

A kezelés időtartama: Kb. 45′ perc

A kezelés ára: 8500.-/alk.

Állapotfelmérés díja: 4500.-/alk.

Helyszín: Test – Elme – Tréning Központ,

                2112, Veresegyház, Pacsirta u. 55.

Bejelentkezés: 30-657-9654

Andorfiné Ónodi Márta

gerinc-stretching tréner

masszázs terapeuta